Terima kasih kerana melawat blog ini!

Perisian CPU-Z yang telah diterangkan sebelum ini lebih memberi tumpuan kepada spesifikasi keseluruhan perkakasan komputer, namun sekiranya anda perlu menyemak spesifikasi graphic card anda dengan lebih terperinci lagi maka anda boleh menggunakan perisian GPU-Z pula.

Gambar-Screenshot-GPU-Z


Gambar-GPU-Z-Clock

Ciri-Ciri Perisian GPU-Z

– Menyokong Graphic Card jenis ATI dan NVIDIA.
– Memberikan maklumat spesifikasi graphic card dengan lebih terperinci.
– Memberikan maklumat overclock, default clocks dan 3D clocks (sekiranya ada).
– Terdapat borang online bagi tujuan “results validation”.
– Tidak perlu install, hanya jalankan perisian sahaja.
– Boleh digunakan pada OS Windows 2000 / XP / Vista / 7.

Anda boleh download perisian GPU-Z di sini.

Related Posts:

Tags: , ,

RSS feed | Trackback URI

12 Comments »

Comment by etomyam
2010-08-26 02:38:24

pernah cuba dulu, nak kena cari balik lah 😀

Comment by sufian
2010-09-02 01:07:26

free je!

 
 
Comment by papabear
2010-08-26 23:28:10

wow… sampai tak faham… hahaha…

Comment by sufian
2010-09-02 01:09:20

sabo je la..hehe

 
 
Comment by hafidz
2010-08-26 23:38:45

Yes, lepas ni da boleh pilih main game apa mengikut kemampuan grafik card, heh =P

Comment by sufian
2010-09-02 01:09:46

aa.. tu salah satu kegunaannya.. 🙂

 
 
Comment by Khidhir Subscribed to comments via email
2010-08-27 02:54:44

yup. Mmg bagus software ni bila diperlukan..Dulu pernah try kat windows xp..Kat windows 7 tak pernah try lagi..Nak ambik smula version baru..

Comment by sufian
2010-09-02 01:10:18

version terbaru ni support windows 7

 
 
Comment by Blinkky
2010-08-28 06:48:04

Perisian macam ni memang berguna. Dapat tahu dengan terperinci lagi tu =)

Comment by sufian
2010-09-02 01:11:43

ye, kotak graphic card tu pun tak jelaskan detail camtu

 
 
Comment by Ali ridha
2010-09-01 17:02:37

sebelom ni aku pakai
hemtam pilih kad grafik.

Comment by sufian
2010-09-02 01:15:32

kalau betul jenisnya, boleh je.. cuma kalau nak match dgn minimum requirement software yg nak digunakan, boleh la check guna gpu-z ni

 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> in your comment.

CommentLuv badge

Trackback responses to this post

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>