Terima kasih kerana melawat blog ini!

Sekiranya anda perlu untuk format komputer dan tidak mahu menghadapi sebarang masalah untuk mendapatkan perisian driver semula, maka seharusnya anda membuat backup terhadap perisian driver yang telah dipasang (disamping membuat backup data simpanan anda!).

Perisian Driver Genius

gambar-logo-Driver-Genius

Driver Genius ialah salah satu perisian yang menyediakan kemudahan backup driver komputer anda. Terdapat versi berbayar dan versi percuma, bagi versi percuma anda tidak boleh membuat fungsi “drivers update”, tetapi anda masih boleh membuat fungsi “backup drivers” dan “restore drivers”.


gambar-backup-driver

Anda boleh dapatkan perisian driver genius di sini.

Related Posts:

Tags: , ,

RSS feed | Trackback URI

4 Comments »

Comment by Shahrul
2010-09-27 11:15:40

Setiap kali format laptop, driver ni la paling masalah. Dulu x simpan driver, susah sgt nak cari. Skg dh simpan, ada senang skit. Tp, kalau boleh backup macam ni, lagi la senang. Nanti aku cuba.

Comment by sufian
2010-09-28 06:54:57

paling baik, buat dua2.. simpan cd dan back-up driver 🙂

 
 
Comment by sofian
2010-10-05 15:16:51

Driver genius memang best, tapi kena cari dulu driver, backup..lepas dah backup sekali, boleh guna banyak kali 🙂

Comment by sufian
2010-10-07 04:20:13

jimat masa, jimat duit 🙂

 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> in your comment.

CommentLuv badge

Trackback responses to this post

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>