Terima kasih kerana melawat blog ini!

gambar logo vlite

vLite ialah perisian yang hampir sama dengan nLite, fungsi juga sama seperti nLite, tetapi menyokong Windows Vista dan Windows 7. Perisian percuma ini boleh didapati di www.vlite.net.

Cara Menggunakan vLite

Setelah anda membuat installasi perisian vLite, anda akan diminta supaya membuat installasi Windows Automated Installation Kit (WAIK) dari website Microsoft (address link diberikan). Perlu dinyatakan disini bahawa file ISO ini bersaiz 1.34GB !! (ada cara “mirroring” jika nak skip install file ni, tapi dah tak ingat πŸ™ )



Gambar-gambar di bawah adalah contoh imej dari perisian vLite. Rasanya tidak perlu saya jelaskan setiap gambar ini, kerana kesemuanya hampir sama dan telah dijelaskan pada artikel nLite yang lepas…

Main Page

gambar-vlite-main

gambar-vlite-task-selection

Integration Task

gambar-vlite-integration-drivers

Components Task

gambar-vlite-components

Tweaks Task

gambar-vlite-tweaks-services

Unattended Task

gambar-vlite-user

Related Posts:

Tags: , ,

RSS feed | Trackback URI

8 Comments »

Comment by etomyam
2010-11-10 10:40:24

wah tu sempoi jugak tu

Comment by sufian
2010-11-11 00:13:36

sempoi, kerja jadi mudah..

 
 
Comment by Blinkky
2010-11-14 15:41:50

Tak pernah cuba lagi ni =)

Comment by sufian
2010-11-25 08:25:56

boleh cuba, senang je πŸ™‚

 
 
Comment by Khidhir
2010-11-15 01:36:57

tq utk info baru ni. selama ni tercari2 gak utk windows 7. Ingtkan kene tnggu update dari nlite. huhu.

Comment by sufian
2010-11-25 08:31:09

tak pasti nlite ni sama toke dengan vlite, tapi features software depa memang hampir sama..

 
 
Comment by papabear
2010-11-21 23:55:15

macam macam tools ada eh? sampai tak ter-belajar… πŸ™‚

Comment by sufian
2010-11-25 08:31:51

hehe.. belajar mana yg berkaitan je.. kalu nak try suma bleh hang komputer buruk aku ni..

 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> in your comment.

CommentLuv badge

Trackback responses to this post

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>