Terima kasih kerana melawat blog ini!

Informasi kali ini tiada kaitan dengan Pemasangan dan Penyelenggaraan Komputer πŸ™‚

Hanya sekadar berkisar berkenaan percubaan meletakkan iklan nuffnang di blog ini..

nuffnang

Dulu kurang berminat dengan iklan-iklan sebegini kerana terasa sangat ia akan memberi kesan terhadap tempoh masa loading blog ini, tetapi sekarang nampak macam dah ok dan tidak memberi kesan sangat sekiranya nak buka blog..

Adakah nuffnang ni sebuah agensi pengiklanan di blog yang terbaik? Saya pun tidak tahu, pening juga nak membandingkan agensi pengiklanan berlambak-lambak di internet , cuma nuffnang ini nampaknya agak popular di Malaysia… dan sufian.info layak untuk daftar.. tidak perlu visitor traffics beribu-ribu sehari
(macam mustahil je πŸ˜€ ) .. harap-harap dapat cover kos hosting dan domains..

Agak menarik bagi mendaftar blog di nuffnang kerana ada pilihan untuk memilih iklan berunsur alkohol atau tidak… Yang penting jangan terklik iklan sendiri sudah, nanti kena ban pula..

Jika anda berminat untuk mencuba, boleh daftar di nuffnang.com.my

ps: hari ni exited dengan nuffnang sampai takde idea nak cerita pasal komputer.. sori ler.. πŸ™‚

Related Posts:

Tags:

RSS feed | Trackback URI

12 Comments »

Comment by ST
2011-01-24 11:10:32

Semoga bertambah rezeki yerk :)… saya pun teringin gak nak gunakan nuffnang nih.

Comment by sufian
2011-01-25 13:01:35

πŸ™‚ insyaAllah.. tapi yg penting maintain update blog.. huhu

 
 
Comment by bard Subscribed to comments via email
2011-01-24 17:13:33

Salam sejahtera bro.

Agaknya boleh tak buka tajuk tips2 utk download perisian kat laman web yg banyak2 tu. Apakah yg boleh kita buat sebelum nak download apa2 perisian tu sama ada yg ‘Free’ atau ‘Trial’ 30 day’s dan sebagainya. Manalah tau ramai yg dtg berkunjung nanti kat blog bro ni.. Tq..

Comment by sufian
2011-01-25 13:02:14

err.. kurang jelas.. download yg mana satu? artikel yang mana?

 
 
Comment by bard Subscribed to comments via email
2011-01-25 16:59:08

oops maaf ler kurang jelas soklan tu.. biasaanya banyak perisian kat dlm website download.net tu dan sewaktu dgnnya, adakah ianya dijamin tak ader virus atau spy ware.. maklumlah mereka kata ‘free from spy ware’ so pada newbie cam sy ni adakah benar kebanyakan perisian itu semua boleh dipercayai bebas dari spy ware.. manalah tau pengalaman bro atau kengkawan bro pernah guna mana2 perisian yg percuma tu..

Comment by sufian
2011-01-26 10:03:07

terima kasih cadangan.. kena buat kajian dulu πŸ™‚

 
 
Comment by zik
2011-01-26 01:06:35

sekarang nie persaingan dah ada mula banyak juga… selain nuffnang nie.. macam mangga on9, adverltes , adsniaga.. yang malaysia lah.. yang luar negara tuh kurang periksa bro.. huhu , pakai nuffnang pun dah ok dah tuh.. banyak2 kang berat pulak loading…

Comment by sufian
2011-01-26 10:04:16

test yg 1 ni dulu, tgk hasil camne πŸ™‚

 
 
Comment by deCrewz
2011-01-26 23:46:29

He3.. Dah letak yer bro… Xpe, tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia nampak di nuff..wahahaha

Comment by sufian
2011-01-27 00:24:10

hehe..kita tgk siapa yg kenaaa…

 
 
Comment by Khidhir
2011-01-31 02:07:38

Akhirnya blog Sufian dah guna nuffnang. Sebelum ni memang pernah terfikir kenapa Sufian tak guna nuffnang. Coz jarang org ada domain sendiri tak ada apa2 iklan. Hopefully dapatla Sufian cover kos hosting n domain.

Comment by sufian
2011-02-01 12:53:34

memang iklan bukan tujuan utama nak terbitkan blog, ni pun cuba je dulu.. kalau takde hasil, tapi membebankan loading blog, mungkin kejap je letak.. tgk la camne..

 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> in your comment.

CommentLuv badge

Trackback responses to this post

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>