Terima kasih kerana melawat blog ini!

Saya sebenarnya tidak berapa sihat kebelakangan ini, mungkin juga ada kaitan dengan diri yang kurang bersenam.. hehe

Bagi anda yang terlalu obses dengan komputer, dinasihatkan juga supaya jangan lupa bersenam. Terlalu lama mengadap komputer pun berbahaya juga…

senaman-komputer

Selamat mencuba 🙂

Related Posts:

Tags: ,

RSS feed | Trackback URI

13 Comments »

Comment by Zaini Subscribed to comments via email
2011-06-28 12:31:52

Memang kalau dah mengadap komputer tak ke mana dah. Berjam-jam sampai kencing pun boleh tangguh. Terima kasih, kena amalkan nanti.

Comment by sufian
2011-06-30 03:27:28

tu lagi bahaya, kena penyakit batu karang pulak nanti 🙂

 
 
Comment by bard Subscribed to comments via email
2011-06-28 16:42:25

Kesan dan akibat dari ‘kecanduan’ komputer pun boleh mendatangkan penyakit yg kita sendiri tidak sedari. Namun tiap penyakit ada ubatnya.. Penyakit tidak datang dgn sendirinya, manakala kesembuhan juga bukanlah dgn hanya membiarkannya baik dgn sendiri, semuanya perlukan usaha, doa dan tawakal.

Senoga tuan admin, sembuh dari penyakit yg dialami.. Amin..

Comment by sufian
2011-06-30 03:28:31

terima kasih. sakit ni pun ujian sebenarnya.. yang penting redha..

 
 
Comment by sabri Subscribed to comments via email
2011-06-29 11:17:31

Sesungguhnya kecanduan kepada mengadap komputer akan mendapat pahala yang banyak, jika kita gunakan menepati dengan syariat Allah swt. Ia dikira ibadah.

Begitu juga, kecanduan kepada mengadap komputer akan mendapat dosa yang banyak, jika kita gunakan kepada sesuatu yang Allah swt larang.

Jadi, gunakan kecanggihan ICT untuk mengembang syiar Islam seluas yang mungkin.

Perhatian: Syiar disini dengan maksud merangkumi semua aspek dan bidang. Pokoknya tidak bercanggah dengan arahan Allah swt.

Comment by sufian
2011-06-30 03:32:36

lillahi taala..

 
 
Comment by hafidz
2011-06-30 14:42:57

lega rasanya lepas buat senaman fuh~ 🙂

Comment by sufian
2011-07-04 22:42:46

nak relax dari stress simple2 memang sesuai, tapi kalu dah lama sangat dpn komputer, jogging lagi best, sebab dapat keluar peluh sekali!

 
 
Comment by Zaini Subscribed to comments via email
2011-06-30 17:26:28

Ya. Kalau dah kena baru menyesal tak sudah.

 
Comment by Khidhir
2011-07-10 23:14:53

yela. sy pun kena buat senaman gak. kalau da menghadap komputer, sehari terduduk depan PC. makan pun miss..

Comment by sufian
2011-07-19 04:20:50

hehe.. bahaya tu..

 
 
Comment by Mus
2011-07-26 23:16:54

jom kita bersenam!!

Comment by sufian
2011-07-26 23:44:01

jangan hangat2 t*** ayam dah ler.. hehe

 
 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Subscribe to comments via email
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> in your comment.

CommentLuv badge

Trackback responses to this post

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>