Senaman Untuk Pengguna Komputer

Saya sebenarnya tidak berapa sihat kebelakangan ini, mungkin juga ada kaitan dengan diri yang kurang bersenam.. hehe

Bagi anda yang terlalu obses dengan komputer, dinasihatkan juga supaya jangan lupa bersenam. Terlalu lama mengadap komputer pun berbahaya juga…

senaman-komputer

Selamat mencuba 🙂
Related Posts:

sufian

"Ilmu itu lebih bermanfaat jika disampai-sampaikan..."

13 thoughts to “Senaman Untuk Pengguna Komputer”

 1. Memang kalau dah mengadap komputer tak ke mana dah. Berjam-jam sampai kencing pun boleh tangguh. Terima kasih, kena amalkan nanti.

 2. Kesan dan akibat dari ‘kecanduan’ komputer pun boleh mendatangkan penyakit yg kita sendiri tidak sedari. Namun tiap penyakit ada ubatnya.. Penyakit tidak datang dgn sendirinya, manakala kesembuhan juga bukanlah dgn hanya membiarkannya baik dgn sendiri, semuanya perlukan usaha, doa dan tawakal.

  Senoga tuan admin, sembuh dari penyakit yg dialami.. Amin..

 3. Sesungguhnya kecanduan kepada mengadap komputer akan mendapat pahala yang banyak, jika kita gunakan menepati dengan syariat Allah swt. Ia dikira ibadah.

  Begitu juga, kecanduan kepada mengadap komputer akan mendapat dosa yang banyak, jika kita gunakan kepada sesuatu yang Allah swt larang.

  Jadi, gunakan kecanggihan ICT untuk mengembang syiar Islam seluas yang mungkin.

  Perhatian: Syiar disini dengan maksud merangkumi semua aspek dan bidang. Pokoknya tidak bercanggah dengan arahan Allah swt.

 4. nak relax dari stress simple2 memang sesuai, tapi kalu dah lama sangat dpn komputer, jogging lagi best, sebab dapat keluar peluh sekali!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge