Terima kasih kerana melawat blog ini!

sufian on November 25th, 2010

Diatas tanggungjawab kerja, saya terpaksa abaikan untuk mengemaskini blog ini buat sementara waktu. Kata orang, kalau sayang tu “tinggal-tinggalkan”.. 🙂
Di sini saya paparkan beberapa aktiviti saya baru-baru ini.

Baiklah, salah satu perkara yang boleh saya kongsikan bersama ialah perjalanan saya ke Tawau, Sabah.

Gambar Sebelum Penerbangan Air Asia

surau-LCCT
Pergi sorang je, so kalau nak ambil gambar sendiri kena la ambil gambar cermin 🙂

Persiaran Traulsen Tepi Pantai Tawau

Persiaran-Traulsen
Pantai ni sebenarnya untuk jalan-jalan / rekreasi dan tempat feri berlabuh sahaja, bukan untuk mandi manda.

Akhbar The Borneo Post

borneo-Post
Emm.. ada cerita yang menarik “Malaysian hacked into US Federal Reserve’s computers”. Warga Malaysia yang menceroboh sistem bank di US ini mencuri lebih 400,000 akaun kredit kad!!! Akibat daripada tindakan yang tidak beretika ini, penceroboh tersebut telah ditangkap semasa dia berada di US.
~Secanggih mana komputer sekalipun, faktor keselamatan adalah paling penting sekali.~
Klik di sini untuk baca seterusnya…

Related Posts:

Tags:

sufian on November 10th, 2010

gambar logo vlite

vLite ialah perisian yang hampir sama dengan nLite, fungsi juga sama seperti nLite, tetapi menyokong Windows Vista dan Windows 7. Perisian percuma ini boleh didapati di www.vlite.net.

Cara Menggunakan vLite

Setelah anda membuat installasi perisian vLite, anda akan diminta supaya membuat installasi Windows Automated Installation Kit (WAIK) dari website Microsoft (address link diberikan). Perlu dinyatakan disini bahawa file ISO ini bersaiz 1.34GB !! (ada cara “mirroring” jika nak skip install file ni, tapi dah tak ingat 🙁 )
Klik di sini untuk baca seterusnya…

Related Posts:

Tags: , ,

sufian on November 8th, 2010

gambar logo nlite

Seperti yang telah saya terangkan sebelum ini, fungsi perisian nlite adalah untuk mengubahsuai CD Windows Installer supaya kita dapat membuat installasi Windows dengan lebih mudah dan cepat. Perisian nLite adalah percuma dan boleh didapatkan dari www.nliteos.com, cuma ia hanyalah boleh digunakan untuk Windows 2000, Windows XP dan Windows 2003 Server setakat ini.

Cara Menggunakan nLite

Setelah anda mendapatkan perisian ini dan membuat installasi pada komputer anda, anda hanya perlu memasukkan CD Windows Installer selepas perisian ini dimulakan.
Klik di sini untuk baca seterusnya…

Related Posts:

Tags: , ,

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>