Terima kasih kerana melawat blog ini!

sufian on April 20th, 2011

Mungkin anda masih ada menyimpan games lama sewaktu zaman windows 95 / 98 dahulu. Selalunya kalau game lama yang disimpan ni, tentulah kira seperti games favorite pada zaman dulu kan? 🙂 Rayman Video Orchestra Studio Quest Of Glory IV – Shadow of Darkness Masalah yang timbul pada masa kini ialah mungkin CD game lama tersebut […]

Continue reading about Game Lama Masih Boleh Digunakan

sufian on March 25th, 2011

Bila belek-belek CD-CD Game lama, terjumpa pula game Thief The Dark Project. Memang seronok bila teringat masa dulu-dulu, sewaktu kemaruk main game. Cuba install semula game ni PC, walaupun skill dah tak macam dulu lagi.. Masalahnya baru je 5 minit running game ni, tiba-tiba game thief ni hang pula!! Terpaksa tekan Alt+Tab untuk hentikan program […]

Continue reading about Masalah Game Lama (Thief Eidos)

sufian on March 3rd, 2011

Selalunya apabila beralih menggunakan sistem operasi Ubuntu, kerapkali pengguna akan mengalami masalah untuk menggunakan beberapa perisian yang compatible dengan Windows tetapi tidak compatible dengan Linux (Ubuntu) pula. Silap-silap kepala pun jadi buntu kerana tiada satu pun program yang boleh digunakan sekiranya selama ini hanya bergantung kepada Windows sahaja. Namun, sebenarnya masalah ini masih boleh diatasi […]

Continue reading about WINE: Guna Perisian Windows Pada Ubuntu

Setiap artikel di dalam blog ini adalah hakcipta penulis. Sekiranya anda ingin menyalin artikel ini, anda perlu:
1. Menghubungi penulis terlebih dahulu.
2. Menyatakan url blog ini (http://sufian.info) adalah sumber rujukan artikel.
Contoh Script: <a href="http://Sufian.info/" title="Blog Sufian.Info">Blog Sufian.Info</a>