Senaman Untuk Pengguna Komputer

Saya sebenarnya tidak berapa sihat kebelakangan ini, mungkin juga ada kaitan dengan diri yang kurang bersenam.. hehe Bagi anda yang terlalu obses dengan informasi komputer, dinasihatkan juga supaya jangan lupa bersenam. Terlalu lama mengadap komputer […]

Cara Untuk Mengenali Website Palsu

Pada masa kini, kerap kedengaran ramai yang tertipu dengan website-website palsu, terutama website perbankan contohnya Maybank2u, CIMB Clicks dan lain-lain. Tidak dinafikan bahawa tidak semua pengguna IT yang benar-benar mempunyai kesedaran mengenai kaedah keselamatan menggunakan […]

Cara Download Video Dari Youtube

Artikel ini adalah bagi menjawab soalan saudari logeswary berkenaan cara download video dari Youtube.com. Sebenarnya terdapat banyak website, perisian dan kaedah untuk download video dari Youtube, tetapi cara yang saya tunjukkan ialah kaedah yang biasa […]

Alat Untuk Mengesan Laptop Dalam Kereta

Pernah dengar alat pengesan yang digunakan untuk mengesan laptop yang disimpan dalam bonet kereta anda? Dunia sekarang makin canggih, asalnya alat tersebut digunakan untuk kegunaan yang baik, tetapi bila digunakan oleh orang yang tidak bertanggungjawab, […]

Windows Crash Yang Memalukan!

Penulis sufian.info agak sibuk sedikit sejak kebelakangan ini, banyak rasanya informasi yang ingin dikongsi bersama, tetapi bagi mengutamakan sesuap nasi tanggungjawab yang lebih utama, blog ini dibiarkan sahaja buat sementara waktu. Mungkin akan tiba masa […]

Cara Baiki Masalah Perisian di Ubuntu Dengan Mudah

Baru-baru ini, saya mengalami masalah untuk membuka website youtube. Website youtube boleh dibuka, tetapi video tidak boleh dilihat kerana masalah flash plugin error. Pelik juga kerana sebelum ini tiada masalah pun. Rupa-rupanya ada beberapa update […]

Masalah Game Lama (Thief Eidos)

Bila belek-belek CD-CD Game lama, terjumpa pula game Thief The Dark Project. Memang seronok bila teringat masa dulu-dulu, sewaktu kemaruk main game. Cuba install semula game ni PC, walaupun skill dah tak macam dulu lagi.. […]

Sedikit Makluman Dari Sufian.info

Diatas tanggungjawab kerja, saya terpaksa abaikan untuk mengemaskini blog ini buat sementara waktu. Kata orang, kalau sayang tu “tinggal-tinggalkan”.. 🙂 Di sini saya paparkan beberapa aktiviti saya baru-baru ini. Baiklah, salah satu perkara yang boleh […]

Universal Travel Adaptor, kadang-kadang perlu…

Mungkin ada yang telah biasa menggunakan universal travel adaptor, dan mungkin juga ada yang tidak pernah tahu pun mengenai alat ini. Universal Travel Adaptor / Travel World Plug ialah plug yang boleh diubah kepada berbagai-bagai […]