Game Lama Masih Boleh Digunakan

Mungkin anda masih ada menyimpan games lama sewaktu zaman windows 95 / 98 dahulu. Selalunya kalau game lama yang disimpan ni, tentulah kira seperti games favorite pada zaman dulu kan? 🙂 Rayman Video Orchestra Studio […]

Masalah Game Lama (Thief Eidos)

Bila belek-belek CD-CD Game lama, terjumpa pula game Thief The Dark Project. Memang seronok bila teringat masa dulu-dulu, sewaktu kemaruk main game. Cuba install semula game ni PC, walaupun skill dah tak macam dulu lagi.. […]

WINE: Guna Perisian Windows Pada Ubuntu

Selalunya apabila beralih menggunakan sistem operasi Ubuntu, kerapkali pengguna akan mengalami masalah untuk menggunakan beberapa perisian yang compatible dengan Windows tetapi tidak compatible dengan Linux (Ubuntu) pula. Silap-silap kepala pun jadi buntu kerana tiada satu […]